Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Prisen på en plantesæk kan variere helt ned fra 7kr. og op til 60kr. pr. plantesæk, men hvad er forskellen så på selve plantesækken, når prisen er så forskellig?

Det der kan påvirke prisen på en plantesæk:

Prisen kan påvirkes af en række mange forskellige faktorer, herunder ses noget af det du skal holde øje med når du køber muldjord til din have.

Volumen

Volumen har selvfølgelig også stor betydning i forhold til prisen, da det er hvor meget jord du får for pengene, men du skal stadig holde øje med hvor meget du betaler pr. liter eller pr. kilo, når du køber dine plantesække. Her kan du finde flere informationer og sammenligninger til prisen pr. liter og kg på plantesække.

Og det der ellers er i sækken – og hvad betyder tallene?

Det resterende i posen står på bagsiden, som en deklaration, her er der en lille forklaring til, hvad de tal betyder.

Spagnum, eller tørvmos, kan være fin, mellemfin, og grov. Det handler om hvilke fibre der er i plantesækken. Tørvmos er et jord forbedrings middel, der hjælper med at skabe mere luftig og fugtig muldjord.

Humificering, viser hvor rent Spagnummet er, skalaen går fra H1 og op til H10, hvor H1 er det reneste, og antaget for at være det af højest kvalitet. Sækkene har typisk en humificeringsværdi på ca. H5-H6. Omsætningsgraden betyder det samme som Humificering, bare i procenter.

Ledningsværdien er kort fortalt en væskes evne til at lede elektricitet, men da det er lidt vanskeligt at få det til at give mening, betyder det essentielt bare noget om hvor mange tilgængelige gødning stoffer der er i plantesækken.

Udover det angiver deklarationen også om hvor meget, og hvad ofr noget gødning der er i plantesækken, det kan både være kunstgødning og organisk gødning.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here