Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Du står måske og skal til at bygge en indkørsel. Du har måske hørt, at stabilgrus er den rigtige løsning for dig, men hvordan er det nu lige med det stabilgrus? Læs med her og bliv klogere.

Hvad er stabilgrus?

Stabilgrus er egentlig bare grusgravsmateriale, altså en blanding af sten, sand, kalk og grus. Jo større procentdel sten der er i blandingen, jo mere vil den kunne bære. Kalken fungerer som bindemiddel for de andre ingredienser når stabilgruset komprimeres med en pladevibrator, så der dannes et godt fundament for lægning af fliser ovenpå.

Betal ikke overpriser for stabilgrus

Nu tænker du måske, at det da ærligt talt er lidt pebret det der stabilgrus. Det er jo bare sten og sand? Og ja, det har du fuldstændig ret i. Sørg derfor for, at du ikke betaler overpriser for stabilgrus. Klik her, hvis du vil se nærmere på priser på stabilgrus. Så sørger du for, ikke at betale overpriser for dit stabilgrus.

Hvor stor en mængde skal jeg købe hjem?

Dette afhænger selvfølgelig af hvilket byggeprojekt du har gang i. Men som udgangspunkt kan man sige, at jo mere belægningen skal kunne bære, jo tykkere lag skal du bruge (og derfor en større mængde stabilgrus). Hvis du skal bygge en fliseterrasse, skal du kun bruge et lag på omkring 10-15 cm, mens du skal bruge et lag på 20-30 cm hvis du skal bygge en indkørsel til din bil.

Husk en pladevibrator

Hvis du skal bygge en indkørsel til din bil, vil der komme ekstra belastning på belægningen. Derfor er det vigtigt at du lejer en pladevibrator, og vibrerer over laget af stabilgrus. Du skal vibrere over laget to gange i alt, første gang vibreres der når halvdelen af laget af stabilgrus er spredt ud. Det kan dog også være en ret god idé at lægge et lag bundsikringsgrus under laget af stabilgrus. Dette gøres så du er sikker på at belægningen kan tåle vægten fra biler. Bundsikringsgrus skal også vibreres med en pladevibrator. Husk at du kan leje en pladevibrator billigt i de fleste byggemarkeder, og til komprimering af indkørsler med en pladevibrator anbefales en pladevibrator på ca. 110 kg. En pladevibrator på 55 kg kan dog også bruges, her skal du dog godt nok nøjes med kun at komprimere 5 cm. ad gangen. OBS: Højden på underlaget bliver en smule lavere, når du vibrerer det med pladevibratoren.

2 hurtige om hvorfor du skal vælge stabilgrus til dit byggeprojekt

  1. I forhold til flisesand kan stabilgrus bære en hel del mere. Stabilgrus er derfor helt ideelt, hvis du står og skal bygge en indkørsel til din bil. Stabilgrus kan dog også sagtens bruges, hvis du skal bygge en fliseterrasse eller gangsti, da det skaber en enorm stabil belægning.

  2. Meget stabilt (som det jo også forekommer af navnet). Stabilgrus rykker sig ikke rundt, så du kan være helt sikker på, at din indkørsel i hvert fald ikke bliver ujævn og skæv efter et par uger.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here