Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Kapok er naturfibre af frøhår og findes i kapslerne på kapoktræet, som vokser vildt i Asiens, Østafrikas og Sydamerikas regnskove. Fibrene er glinsende og cirka 1-3 centimeter lange. De er især populære at bruge i dyner, puder og madrasser, og det er der flere gode grunde til. Læs nogle af dem her.

Kapok er det letteste naturfiber i verden og er cirka seks gange lettere end bomuld. De lette fibre gør, at kapokken føles blød og silkeagtig, hvorfor kapoktræet også går under navnet ’silkebomuldstræet’. Dyner, puder og madrasser lavet af kapok er velegnet til astmatikere og allergikere, da det er dyrket helt naturligt og bæredygtigt og derfor også er fri for skadelig kemi.

Kapok sikrer en god og komfortabel søvn. Madrasser, dyner og puder lavet af kapok er temperaturregulerende, og man kommer derfor ikke til at svede, når man sover. Kapok fugtes kun vanskeligt og suger ikke vand, og dermed forbliver materialet tørt. Dette skyldes kapokmaterialets lette og luftige struktur, der sikrer god åndbarhed, fordi fugt fra kroppen naturligt ledes væk fra materialet gennem de mange luftrum. Desuden er kapokmaterialet antibakterielt, hvilket betyder, at støvmider og bakterier ikke kan leve i det.

Alt i alt er madrasser, dyner og puder lavet af kapokfibre velegnet til børn såvel som voksne. Det er naturligt, allergivenligt og sikrer et hygiejnisk sovemiljø. På NatureBaby.dk kan du finde et stort udvalg af madrasser, dyner og puder lavet af kapok. Her prioriteres kvalitet og økologi højt, og der er råd og vejledning at hente. De guider dig for eksempel i, hvordan du skal vedligeholde dit kapokprodukt, da dette varierer alt efter type.  

Hvis du er på udkig efter en ny madras til dit barn eller dig selv, kan du med fordel vælge en lavet af kapok. På den måde omgiver du dig selv med naturlige og økologiske materialer, så du får en komfortabel søvn og vågner op frisk og veludhvilet.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here