Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er stor fokus på klima og bæredygtighed over hele verden. Dette fokus på at nedbringe CO2, minimere plastik og i højere grad genbruge og genanvende vores ressourcer medfører en bølge af nye tendenser i modebranchen. I denne artikel vil vi zoome ind på, hvordan du kan tænke miljøet ind som en del af din borddækning.

Drop de kulørte papirservietter

Lad det være sagt med det samme: Du skal ikke købe de billige papirservietter til en 10’er, hvis du vil sætte dig til bords på en miljøvenlig måde. Servietter af papir kan være ok, hvis råvarerne er fremstillet af FSC certificeret træ, vandbaserede farver, bleget uden kemi og kompostérbar. Hold øje med miljømærkningerne. Men lad dig ikke overraske – de færreste kulørte servietter er miljøvenlige.

Stofservietter i hør – eksklusive og miljøvenlige

Men hvad skal vi så tørre mund og fingre i, spørger du nok? For ja, nogle gange er køkkenrulle bare lidt for hverdagsagtigt. Lad os anbefale dig stofservietter i hør, som kan vaskes og anvendes igen og igen. Da hør fra naturens side er antiseptisk, skal servietterne blot vaskes ved 40 grader, hvilket forlænger servietternes levetid og samtidig skåner miljøet, også selvom du bruger servietter meget, og du tit har brug for at vaske dem. Maaho.com har et skønt udvalg af smukke stofservietter i 100% hør.

Pynt med en servietring eller et bastbånd

Hørstof er fra naturens side blødt, stærkt, let krøllet og har et vasket og uhøjtideligt look. Derfor skal du ikke stryge dine hørservietter (selv tak), for de skal netop have et naturligt look. Hvis du gerne vil gøre lidt ekstra ud af din borddækning, hvis der kommer gæster eller der er fødselsdag i familien, så kan du med samle hørservietten i en servietring. Servietringen kan i princippet have mange forskellige udtryk, fx en skinnende ring i guld eller messing, som komplementerer hørets sprøde struktur. Det kan også være mere simpelt i form af lædersnor eller en snor af bast eller søgræs.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here