Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

I dag er der mange, der vælger at få deres helt eget hus designet af en tegnestue eller et arkitektfirma. Årsagen er, at man gerne vil sætte sine personlige præg på hjemmet, og samtidig vil sikre sig, det lever op til de funktioner, man har behov for.

Et arkitekttegnet hus er skræddersyet til dine behov, og der findes ikke tilsvarende huse – som det f.eks. er tilfældet med et typehus.

Vi vil her se nærmere på fordelene ved et specialtegnet hus.

Dit hus, dine vilkår

Fordelene ved et arkitekttegnet hus er, at det er helt unikt og bliver udformet som du vil have det. Et begreb som ’boligdrømme’ bliver derved mere aktuelt end nogensinde før, da du – inden for budgettets rammer – kan få det helt efter dit hoved.

Du har naturligvis en arkitekt med i hele processen, hvilket ikke blot hjælper med at få detaljerne på plads, men også garanterer dig en fagperson, der kan føre dig trygt igennem processen. Dette fordi arkitekten råder over byggeteknisk viden og desuden bør kunne rådgive ift. byggelov.

Perfekt sammenspil mellem det indre og ydre

Får du bygget et hus hos en arkitektstue? Så kan de med garanti hjælpe dig med at indrette boligen til perfektion, hvor der er harmoni mellem det indre og det ydre.

F.eks. kan en indretningsarkitekt hjælpe med at forvandle bad, køkken, stue, soveværelser og børneværelser til lækre miljøer, familien vil nyde at opholde sig i. En indretningsarkitekt har øje for de mindste og mest gennemførte detaljer, som når køkkenets lister f.eks. matcher det store majestætiske plankebord, som hele familien kan samles om. På samme måde kan en dygtig indretningsarkitekt skabe flotte overgange mellem de enkelte rum, så huset fungerer på alle planer.

Er der ulemper?

Ja, der er naturligvis ulemper ved et arkitekttegnet hus – nøjagtigt som der vil være ved andre byggetyper. F.eks. er det svært at vide fra start, hvad den præcise totalpris ender ud i, da der er mange ukendte faktorer.

Ligeledes kan det tage længere tid, før huset står indflytningsklart, da processen er unik og der måske skal tages højde for specifikke udformninger, som håndværkerne skal finde en løsning til.

Disse ’ulemper’ er dog typisk altid til at løse, omend tidshorisonten kan være en smule længere end ved f.eks. byg af typehus.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here