Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er mange, der overvejer at få en brændeovn, og det er heller ikke så underligt. Hvad er med hyggeligt at have en brændeovn i stuen, hvor man kan høre og se den knitrende ild og lade stuen fylde af en behagelig varme. Især i vinterhalvåret er det nogt af det mest fantatiske der findes. Det er med andre ord heller ikke så mærkeligt, at det er blevet en megte populær ting i de danske hjem, og har været det i mange mange år.

Hvis du hører til blandt dem, der overvejer at investere i en brændeovn, er der nogle ting du skal være klar over, inden du løber ud og køber en. Der er nemlig meget stor forskel på både ovnene og ikke mindst det du putter i dem.

Er det for hyggens skyld?

De fleste der køber en brændeovn, køber den for hyggens skyld, og ikke så meget for opvarmningens skyld. Køber man eksempelvis til sommerhuset eller lignende, er det dog ofte tilfældet, at det ikke kun er en hyggerolle, den spiller. Der er stor forskel på hvor effektive de forskellige brædeovne. Leder du efter en brændeovn, der er til mere pynt skal du kigge på ting som opvarmningsområde, kW og virkningsgrade, ligesom det ikke er uvæsentligt hvor store stykker brænde man kan komme i.

Brug det rigtige brænde

En anden ting der har en meget større betydning, end mange er klar over, er hvor stor en betydning det har, at man bruger det rigtige brænde. De tal man kan læse om brændeovne, er ud fra at man benytter korrekt brænde. Det vil eksempelvis sige, at brændestykkerne har de rigtige størrelser, og at det er så tørt som det skal være. Brænde skal som udgangspunkt tørre i minimum et år. Du kan altså ikke bare putte grene i, du finder i skoven. Bruger man træ og andet brænde, der er for vådt får man udover en ikk effektiv brændeovn også røg, der ikke er godt for indeklimaet.

En brændeovn er med andre ord en god investering i både opvarmning og indretningen, men kun hvis du køber den rette.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here