Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Rigtig mange danskere har på mindst ét tidspunkt i deres liv drømt om at have en biograf hjemme i deres egen stuen. Biografen er et unikt sted, hvor film virkelig kommer til live, og denne unikke fornemmelse er svær at få bragt ind i sin egen stue – men det betyder dog ikke, at det ikke kan lykkes.

Faktisk er det muligt at skabe en rigtig hjemmebiograf med relativt simple midler – og hvis man elsker film og tv, så er der ingen tvivl om, at det er besværet værd.

Invester i en komfortabel sofa og en projektor

Hvis man gerne vil bringe biografen ind i sin egen stue, så er der særligt to ting, der er absolut essentielle: En projektor af høj kvalitet, der kan vise filmene knivskarpt på væggen eller et lærred og en kæmpe flyder sofa, der har plads til hele familien eller alle vennerne. Disse to tilføjelser kan næsten skabe en lille biograf i sig selv, og det er derfor også der, man virkelig bør investere sine sparepenge.

Herudover bør man selvfølgelig også investere i nogle seriøse højtalere, der kan spille hele rummet klart og tydeligt op, men dette kan ofte være en stor udskrivning for selv et stort indretningsbudget. Her handler det om i det mindste at sørge for, at man får surround sound fornemmelsen fra biografen – og derfor bør man prioritere dette, uanset hvilke højtalere, man installerer.

Stemningen skaber ikke sig selv

Ovenstående skridt er helt essentielle, hvis man gerne vil have skabt en lækker hjemmebiograf til de bedste film – men de gør det naturligvis ikke alene. Stemningen skaber nemlig ikke sig selv, og derfor bør man forsøge at skabe et rum, der føles ligesom biografen. Her kommer man langt med nogle billige LED-lyskæder, man kan lægge langs gulvet og nogle fornuftige mørklægningsgardiner, der går helt ud til kanten af vinduerne. Gardinerne er særligt vigtige, da selv den bedste projektor ikke gør sig godt imod sollys – og det er derfor her, man bør prioritere sine penge, hvis valget står mellem det ene eller det andet.

Udover mørklægning og LED-lys, så kan man skabe endnu mere stemning ved at hænge gamle filmplakater eller lignende effekter på væggen. Her er det dog vigtigt, at man vælger nogle plakater, som man også godt kan lide at se på i det daglige, hvor hjemmebiografen måske ikke bliver brugt i fuldt flor. Der er mange måder at skabe stemning på, og det er essentielt, hvis man skal have fornemmelsen af en rigtig biograf i sin egen stue.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here