Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Leg er central for børns udvikling og trivsel. Gennem leg bliver børn nemlig robuste, kreative, nysgerrige, innovative og sociale. Derfor er det afgørende at børn omgives af voksne, der formår at beskytte legen og skabe miljøer, der understøtter til kreative og fantasifulde stunder. Det kan man blandt andet gøre ved at indrette børneværelset, så det opfordrer børnene til at udfolde sig. Her kan du få inspiration til, hvordan du kan indrette dit barns værelse, så leg og kreativitet er i centrum.

Godt med gulvplads

På det ideelle børneværelse er der godt med gulvplads, så der er masser af plads til at lege med Lego, bygge huler eller andre fantasifulde aktiviteter. Hvis der ikke er væg til væg-tæppe i rummet, kan du placere et stort, blødt gulvtæppe i midten af rummet, børnene kan sidde og ligge blødt.

Whiteboard på væggen

Når børn tegner, udtrykker de sig kreativt og bearbejder tanker, begivenheder og følelser fra virkeligheden. Det er således en mulighed for at komme ud med det, som kan være svært at sætte ord på, men nemmere kan beskrives med kreative udtryk. Ved at hænge et stort whiteboard op på børneværelset og lade tuscher ligge fremme opfordrer du dit barn til at tegne og dermed udtrykke sig kreativt. Der kommer også mange gode samtaler ud af barnets tegninger, fordi du netop har mulighed for at spørge ind til motiverne og tankerne bag.

Inddrag børnene

For at børneværelset for alvor kan blive et fristed for barnet, er det vigtigt, at han eller hun føler sig tryg i rummet og har et tilhørsforhold til det. Især sidstnævnte kan styrkes, hvis du inddrager dit barn i indretningen. Hvis barnet er med til at beslutte, hvilke møbler, der skal være i værelset, bliver de sandsynligvis gladere for dem. Selvfølgelig skal barnet ikke have frit slag, men det er en klar fordel at inddrage dem i processen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here