Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Kolonihaver er et godt alternativ til et sommerhus. Det er i mange tilfælde en billig løsning, hvis du får gjort et godt køb. Du kan dog også risikere at købe katten i sækken, hvis ikke ud har forstand på, hvad du skal kigge efter – eller hvis du blot forhaster dig uden at sætte dig grundigt ind i husets stand, før du skriver under.

Hvis du drømmer om at få dit eget lille fristed, hvor der er plads til afslapning og hygge, uden det koster en formue og er for langt væk fra dit hjem, så bør du overveje en kolonihave. Herunder følger en række tips til, hvordan du sikrer dig, at kolonihaven er i orden, før du beslutter dig for at købe den.

#1: Kig efter skimmel og asbest

Der er mange kolonihaver, som er opført for lang tid siden. Det betyder, at taget i mange tilfælde indeholder asbest, hvorfor du gør klogt i at få det fjernet. Det vil være en ekstra udgift, som typisk ikke er dækket ind under prisen for kolonihaven, hvorfor du kan forsøge at forhandle prisen ned.

Du kan med fordel få en virksomhed, der er specialiseret i asbest til at tage et kig på den, før du køber, hvis der er tale om en dyr kolonihave. På den måde kan du være sikker på, at du kender til alle forholdene.

#2: Overholder kolonihaven reglerne?

Der er mange regler for kolonihaver, hvorfor du kan risikere, at du køber en, der ikke overholder dem. Hvis det er tilfældet, skal du ofte enten rive ned eller bygge om, før din kolonihave er lovlig.

Du skal altså sætte dig grundigt ind i reglerne, før du køber en kolonihave. Og vær opmærksom på, at det ikke udelukkende er kommunens eller kolonihaveforbundets regler, men også selve haveforeningens, du skal være opmærksom på.

#3: Hvad er havelejen?

Før du køber en kolonihave, skal du vide, at der er forskellige priser for haveleje. Derfor skal du også huske at spørge ind til, hvad havelejen koster om måneden, før du beslutter dig for at købe den.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here