Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er der færreste, der har et tæppe i deres hus, som de ikke har prøvet at spilde på. Det kan være alt fra at spilde et glas rødvin, vælte en kop kaffe eller at de små børn vælter ind med muddestøvler eller hunden der kaster op. Uanset hvad, så kan det være ganske frustrerende at stå og se på ens smukke tæppe, der er blevet smudset til med det ene eller andet.

Det absolut første du skal gøre, er ikke at gå i panik, hvilket eller godt kan være en ret naturlig reaktion, især hvis der er tale om et tæppe i den dyre ende. Hvis det er tilfældet kan det være en god ide at tage kontakt til en virksomhed der tilbyder professionel tæpperens – dyre tæpper er nemlig også ofte lidt sarte.

Det kan du selv gøre:

I langt de fleste tilfælde kan du slippe af med de fleste pletter ved at bruge sæbespåner. Opløs ca. 1 dl sæbespåner i ca. 3-4 dl varmt vand. Når vandet er blevet lidt køligere gnider du det lunkne vand på pletten med en klud eller svamp. Lad det virke i 25-35 minutter og skyl det forsigtigt med rent vand. Det er vigtigt ikke at bruge for meget vand, brug kun det der skal til, hvilket vil være lidt forskelligt fra tæppe til tæppe alt efter typen.

Der findes også flere former af såkaldt tæppeshampoo, der langt hen ad vejen har den samme effekt som sæbespåner.

Som et alternativ til den professionelle tæpperens, kan du også leje en tæpperenser. På den måde kan du også lige rengøre alle tæpper i huset, når du alligevel er i gang. Der følger som regel en guide med til, så du gør det rigtig alt efter hvilken type tæppe der er tale om.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here