Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Vores hjem er vores afkoblingszone – her er det vigtigt at vi føler os godt tilpas og kan slappe af i rolige omgivelser. Er du en af dem, der bruger meget tid i hjemmet og ønsker et roligt og stilrent miljø, så bør du indrette dit hjem med rene linjer. Som dansker har vi en forkærlighed til hygge, og der er heldigvis mange måder hvorpå vi kan skabe rene linjer og hygge i hjemmet.

Møbler med rene linjer

For at skabe rene linjer i hjemmet, skal du investere i møbler, der både taler til øjne og sjæl. Danskerne er glade for design, hvilket har udmundet i de mange kendte danske designs – her kan nævnes klassikerne fra Arne Jacobsen, ægget og svanen, Poul Henningsens klassiske PH-lamper og Hans Wegners kinastol.

Det er selvfølgeligt en smagssag, hvad der individuelt falder i vores smag. Men noget vi danskere har været tæt på enige om, er at HAY møbler er stilrene og smukke med sine rene linjer. I de seneste år er HAY’s møbler blevet enormt populære i de danske hjem. HAY’s møbler har med sine minimalistiske farver og runde hjørner et fuldent, stilrent skandinavisk design, der kan medvirke til at skabe rene linjer i hjemmet. 

Rolige farver på væggene

Farverne på væggene giver forskellige stemninger i hjemmet. Mørke farver signalerer ro, hvorimod lyse farver signalerer aktivitet. Det betyder dog ikke, at du er nødsaget til at male dit hjem i mørke farver. Men det er en fakta, at blå og lyseblå farver repræsenterer ro og orden. Ligeledes er grå og lysegrå farver også afslappende og beroligende farver. Du kan i stedet male en enkelt væg i en af de pågældende farver for at opnå den rette stemning. Det bør dog altid være i en mat farve, fremfor en skrigende farve. Ønsker du et lyst hjem, kan du skabe ro og rene linjer på andre måder end ved farvevalget.

Enkelt boliginteriør – Less is more

Først og fremmest handler det om at sortere i boliginteriøret og gemme alt det andet væk, hvis du ønsker rene linjer i dit hjem. Minimalistisk boligindretning kræver kreativitet til opbevaringsløsninger. Her taler man om, at less is more, hvilket indikerer, at du bør overveje hvor mange nips-ting og andet boliginteriør, du ønsker at have fremme i hjemmet. Ligeledes bør du også vælge billeder, der har et enkelt grafisk udtryk med svage kontraster, simple farver og eventuelt simple geometriske former.

Skab roligt liv og stemning ved at indrette hjemmet med forskellige grønne planter. Skab din personlige hygge ved at vælge planter, som taler til dine øjne. Som eksempel kan kaktussen passe godt ind i de fleste rum og fås i forskellige former og størrelser. De kan tilmed placeres både på gulvene, bordene, vindueskarmene og på væggen alt efter smag.

Du har dermed mange muligheder for at sortere fra og til efter din egen smag, når det kommer til rene linjer i dit hjem. Arbejd ud af tanken om, at less is more og sorter i dine egne møbler og dit eget boliginteriør inden du investere i nyt, der er nemlig en god chance for at du ikke skal investere i så meget nyt til dit hjem.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here