Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er ikke en nem opgave at finde nye fliser til boligen. Fliser til køkken eller badeværelset skal gerne give det helt rigtige udtryk for at fuldende hjemmets stil. Både i forhold til farver, materialer og udtryk så har verden af fliser en masse at byde på. I denne artikel har vi samlet en kort guide til, hvordan du vælger de helt rigtige fliser til dit hjem.

Fuldend hjemmets stil

Når du vælger fliser til boligen, så er det en god ide først at tage et kig på hjemmets øvrige rum. Selvom tidens trends måske siger at granitfliser er det hotteste til badeværelset lige nu, så er det ikke sikkert at det passer til netop din boligs stil. Dit hjem skal gerne have en gennemgående rød tråd i de forskellige rum, og fliserne må gerne komplimentere det fulde udtryk i hjemmet.

Vælg ud fra funktionalitet

Fliser er flotte og æstetiske at kigge på, men formålet med fliser er hovedsageligt praktisk.

Fliser skal være funktionelle til den livsstil, som du lever. Hvis du for eksempel bor i et familiehjem med masser af små børn, så skal du have kig på en mere holdbar og slidstærk fliseløsning. Fliser med mønstret overflade kan for eksempel være et smart valg til familien, da støv og snavs ikke ses særlig tydeligt.

Tænk over budgettet

Prisen på fliser varierer meget, og du kan sagtens købe budgetvenlige varianter, som ser flotte og moderne ud. Læg et budget for dig selv, og sørg for også at indtænke prisen på en murermester, som kan få lagt fliserne for dig i hjemmet. Fliselægning er i langt de fleste tilfælde ikke en gør-det-selv opgave. Derfor skal du helst alliere dig med en fagmand, som for en aftalt pris kan lægge fliserne korrekt i dit hjem.

Overvej rummets størrelse

Uanset om fliserne skal bo i køkkenet eller på badeværelset, så overvej størrelsen på det rum, som fliserne skal lægges i. Farven og mønstret på fliserne kan nemlig være altafgørende for, hvordan rummet kommer til at se ud.

Hvis du for eksempel har et lille badeværelse, som du beklæder med mørke fliser, så kan rummet hurtig komme til at se meget mindre ud. Samtidig kan du mere eller mindre snyde udtrykket i rummet ved at beklæde badeværelset med store hvide fliser, som åbner rummet op og giver en fornemmelse af meget plads.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here