Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Stuen er et opholdsrum for hele familien og af den grund kan det godt være svært at indrette rummet, så det passer til alle de forskellige formål, som det skal kunne rumme. Vi har derfor her samlet nogle tips til dig, der gerne vil indrette en både flot og funktionel stue, som hele familien kan have glæde af året rundt og til alle mulige forskellige formål.

Opdel stuen i mindre rum

Stuen er som nævnt et multifunktionelt rum, og for at stuen ikke bliver alt for proppet eller uoverskuelig, er det en god idé at give de forskellige funktioner hver deres ”rum i rummet”. Et godt eksempel er f.eks. når spisestue og opholdsstue skal placeres i samme rum – eller måske opholdsstue og kontor. Det kan hurtigt blive rodet, hvis man ikke lige tænker sig om. Vi anbefaler her, at man lader et stort møbel, som f.eks. en sofa fungere som en slags rumdeler eller bare benytte rumdelere til at afskære kontorpladsen fra resten af rummet. En anden god idé er at bruge et stort gulvtæppe til at markere et rum i rummet.

Vælg møbler med flere funktioner

Når man skal have mange funktioner ind i samme rum, kan det være en god idé at inddrage møbler, som også har flere funktioner. Man kan f.eks. vælge en bænk, der samtidig fungerer som sofabord eller en puf, som både kan bruges som siddeplads og sidebord. Det kan også være en god idé at tænke opbevaring ind, da der ofte er behov for en del af dette. Det kan enten være i form af åbne reoler eller lukkede skabe eller en blanding i form af et vitrineskab. Et vitrineskab er generelt en attraktiv løsning, da der her er en del opbevaringsplads – og her kan man både have nogle pynteting fremme, imens andre kan gemmes væk. Nohr Antik har et stort udvalg af smukke, antikke vitrineskabe med masser af opbevaringsplads.

Prioritér belysningen

Belysning er vigtigt i alle rum, men især i stuen. Lys har en lang række fordele, idet det både kan få rummet til at virke større og så kan det også bruges til at skabe rum i rummet. Det kan f.eks. gøres med lamper, der klart oplyser en bestemte del af rummet, f.eks. en loftslampe i spisebordsområdet og en gulvlampe ved sofaen eller lænestolen. Mere koncentreret lys gør det også muligt at arbejde koncentreret med de forskellige ting, der er behov for, f.eks. lektier for børnenes vedkommende eller strikketøjet i lænestolen eller på sofaen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here