Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Er du ved at være træt af at stable dine dyrebare vinflasker under trapper og i overfyldte køkkenskabe? Så er løsningen et vinkøleskab – og går du skridtet videre, kan du skabe din helt egen vinkælder, hvor du kan nyde de liflige dråber i ro og mag eller invitere vennerne med til private vinsmagninger.

Måske har du allerede et kælderrum, der vil kunne fungere perfekt til formålet. Eller skal du i gang med at tænke i kreative baner? Det gode er, at en vinkælder kan se ud på et hav af måder – og du er egen herre, når det kommer til designet. Du skal blot tænke over nogle få ting, inden du kaster dig ud i projektet.

Tips til din indretning af vinkælderen
Først og fremmest skal du tænke over størrelsen på din vinkælder. Kan du nøjes med at indbygge en enkelt vinreol i muren, eller går du efter den helstøbte vinkælder med rækker af vinreoler, egetræstønder, lækre stole til vinsmagningen og smarte vingadgets?

Det handler om at give dine rødvine og hvidvin de optimale rammer. Rummet skal have den rette luftfugtighed og være afskærmet mod sollys – temperaturudsving og UV-stråler kan ødelægge vinen. Et godt tip er at investere i klimatisk udstyr, så temperaturen altid ligger på det rette niveau.

Du skal også tænke på, at stærke lugte kan have en negativ indvirkning på vinens lagring – de kan trænge ind via korken. Så undgå at placere vinkælderen lige op ad et hobbyrum med maling eller viktualierummet med stærke oste. Mange glemmer også, at rystelser fra den nærliggende trafik kan ”forstyrre” vinens lagring. Det gælder eksempelvis, hvis du bor tæt på en jernbane eller en stærkt trafikeret landevej.

Ved du allerede nu, hvordan din private vinkælder skal se ud? Og hvilke vine der skal være plads til?

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here